Logo

Bel voor een afspraak
077 - 398 8838

Diabetes

Wat is diabetes?

Diabetes is een aandoening waarbij de suikerspiegel niet on balans kan houden en Insuline vrij komt zodat het lichaam de suikerspiegel in het bloed op pijl kan houden. Het kan voorkomen dat het lichaam niet meer goed reageert op insuline of het soms helemaal niet meer aanmaakt. Er zijn 2 verschillende types diabetes. Bij type 1 breekt het lichamelijk afweersysteem de cellen of die het hormoon insuline aanmaakt. Mensen met typ1 moeten hierdoor dagelijks en soms meerder malen per dag. Type 2 kan voorkomen binnen families waar mensen bekend zijn met diabetes en Type 1 komt voor bij mensen waarbij de familie niet bekend is met diabetes.

Fysiotherapie behandeling bij diabetes

Een beweegprogramma is aangeraden voor mensen met diabetes type 2 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en heeft deze in samenwerking met andere partijen een beweegprogramma opgesteld. Dit programma is er om u te leren elke dag voldoende te bewegen en in beweging te blijven. Het programma wordt voor u persoonlijk opgesteld. U zult dit programma meestal uitvoeren met meerder mensen die meedoen aan een beweegprogramma. Dit zal altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut zijn en zal beweegprogramma ongeveer 12 weken duren.

Vergoedingen voor diabetes

Somminge zorgverzekeraars vergoeden ons beweegprogramma voor mensen met diabetis. Maar dit geld niet voor alle verzekeren dus vraag dit voor de zekerheid na bij uw eigen verzekering.