Logo

Bel voor een afspraak
077 - 398 8838

Elleboog artrose.

Wat is elleboog artrose

Artrose van de elleboog komt veel vaker voor dan je zou denken. Dit is vaak zonder klachten, er is vaak geen pijn en beperking van de beweeglijkheid. Als de twee meest voorkomende oorzaken van artrose in de elleboog word reumatoïde artritis en posttraumatische elleboog artrose genoemd. In slechts een klein aantal van de gevallen van elleboog artrose is er sprake van primaire artrose. Symptomatische primaire artrose van de elleboog is relatief zeldzaam, vergeleken met andere gewrichten van de bovenste extremiteiten. We noemen artrose primair als er geen aantoonbare oorzaak is voor de artrose.

De gemiddelde leeftijd waarop artrose van de elleboog (in het algemeen) zich voordoet is ongeveer vijftig jaar, met een spreiding van twintig tot meer dan zeventig jaar. Mannen hebben 4 keer zoveel kans op elleboog artrose als vrouwen.

Fysiotherapie bij elleboog artrose.

Artrose van de elleboog wordt meestal voor andere elleboog klachten aangezien. Bij elleboog klachten zien we vaak dat de bewegelijkheid bij het buigen en strekken beperkt is. Voor de fysiotherapeut is het daarom belangrijk om de bewegelijkheid van het gewricht weer zo goed mogelijk te herstellen. Daarnaast zijn er oefeningen die zorgen dat de bewegelijkheid zo optimaal mogelijk blijft. Het goed blijven gebruiken van de elleboog nadat de behandeling zijn afgelopen is een belangrijke factor om niet terug te vallen met uw elleboog klachten. Naast fysiotherapie kan de behandeling nog worden aangevuld met ontstekingsremmers en eventueel een brace voor een korte periode