Logo

Bel voor een afspraak
077 - 398 8838

Heupklachten

Heupklachten en fysiotherapie

Heupklachten komen op iedere leeftijd voor en is een klacht die we regelmatig in de fysiotherapie praktijk zien. Deze heupklachten kunnen ontstaan door (overmatig) sporten, overbelasting of veroudering. Om heupklachten te verhelpen met fysiotherapie, is het  belangrijk om eerst de bron van de heupklachten te ontdekken. Soms komt de pijn uit de heup zelf maar deze kan ook zijn bron hebben in de rug of in het bekken.

Het heup gewricht

Het heup gewricht bestaat uit een heup kop en kom. De kom zit aan het bekken vast en de heup kop komt van het dijbeen. Het heup gewricht is een kogelgewricht en kan hierdoor allerlei kanten op bewegen. Maar omdat de kom bij de heup Behoorlijk diep is in verhouding met de andere kogel gewrichten is het stabieler en hierdoor ook minder bewegelijk. Rond om het heupgewricht zit een kraakbeenring, het labrum. Dit houd de kop nog beter op zijn plaats. in het heupgewricht zelf bevind zich kraakbeen, hierdoor kan het soepel bewegen zonder wrijving. Het kapsel houdt het heupgewricht stabiel. Rondom heupgewricht bevinden zich spieren, pezen en slijmbeurzen die er samen voor zorgen dat het gewricht goed kan bewegen.

heupklachten

Oorzaak van heupklachten.

Verschillende oorzaken zijn aan te wijzen voor heupklachten. Soms veroorzaken aandoeningen elders in het lichaam heupklachten. Zo kunnen aandoeningen in de rug, het bekken en de knie soms pijn uitstralen naar de heup. De klachten lijken te komen uit de heup terwijl ze ergens anders vandaan komen. Voor een goed onderzoek en fysiotherapie behandeling is het vinden van de oorzaak van de heupklachten dan ook erg belangrijk. Bij de fysiotherapie Kraaijenzank in Horst bent u dan op het juiste adres.

Fysiotherapie bij heupklachten.

Het behandel van heupklachten kan erg divers zijn. Niet alle heupklachten zijn het zelfde en hiervoor heeft iedere klacht ook zijn eigen aanpak. Door hieronder op 1 van de 3 veel voorkomende heupklachten te klikken kunt u meer lezen over deze klacht en over de eventuele behandeling hiervan.