Logo

Bel voor een afspraak
077 - 398 8838

Schouderklachten

Schouderklachten en fysiotherapie

Bij het Fysiotherapie Kraaijenzank in Horst kunnen wij u helpen met het voorkomen en genezen van klachten. Zoekt u bijvoorbeeld een ervaren fysiotherapeut voor schouderklachten? Dan kunt u bij ons terecht. Andere veelvoorkomende problemen zoals knieklachten en nekklachten kunnen ook aangepakt worden door ons team van ervaren fysiotherapeuten. Zo kunt u binnen de kortste keren weer pijnloos door het leven gaan. Wij behandelen volgens de richtlijnen van het KNGF en het NVMT.

Dit doen wij enerzijds met behulp van handgreep technieken en massages. Anderzijds stelt de fysiotherapeut een effectief oefenprogramma voor u samen, zodat u uw lichaam kunt blijven trainen. Dankzij deze combinatie van technieken zult u zo snel mogelijk verbetering voelen. Uiteraard wordt iedere fysiotherapie behandeling op maat gemaakt, zodat wij precies de problemen aanpakken waar u last van heeft. 

Bent u dus op zoek naar een fysiotherapeut voor schouderklachten of andere spier- en gewrichtsproblemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Fysiotherapie Kraaijenzank is te vinden aan de Gasthuisstraat 2 in Horst. Wij staan klaar voor iedereen in deze regio die op zoek is naar effectieve manuele therapie. Wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u zo snel mogelijk van uw klachten af kunnen helpen.

Binnen de fysiotherapie zijn we veel mensen die last hebben van schouderklachten. Schouderpijn is de op één na meest voorkomende klacht van het houdings- en bewegingsapparaat. Mensen hebben een pijnlijke of stijve schouder en kunnen de schouder slecht bewegen of hebben er minder kracht in. Dit kan belemmeringen opleveren in het dagelijks leven.

Het schoudergewricht is een complex gewricht, bestaande uit een kop en kom en vele andere structuren. Het schouderblad en sleutelbeen ook onderdeel uit van de schouder gordel wat op onze ribbenkast hang en door middel van spieren kan functioneren. Vaak komt pijn door het niet goed bewegen van de schouder. Soms beweegt het schouder gewricht zelf niet goed en soms werken de schouder spieren niet goed genoeg. Slechts in enkele gevallen is er iets in de schouder kapot of beschadigd. Vaak gaat schouder pijn niet vanzelf over. Mensen lopen vaak te lang door met de gedachten dat het vanzelf wel over gaat. Dit is vaak ook het geval maar niet altijd.

 

Het schouder gewricht.

Het schouder gewricht bestaat uit kop van de bovenarm en een kom van het schouderblad.  Samen met het sleutel been zijn dit de botten die samen de schouder gordel vormen. Rondom het gewricht bevind zich een ingewikkeld stelsel van kapsel, pezen, band en spieren. Het schouder gewricht is normaal gesproken een zeer bewegelijk kogel gewricht.

Wat kunt u zelf doen bij schouder klachten?

Het is belangrijk om te blijven bewegen. Probeer uw dagelijkse activiteiten te blijven uitvoeren en pas ze aan waar nodig. Als een bepaalde beweging de schouder klachten erger maakt, kunt u deze beter niet meer doen. Doen veel bewegingen pijn, probeer dan om een paar keer per dag uw schouder verschillende kanten op te bewegen. Wissel bewegingen af. Raadpleeg een deskundige voor advies op maat.

Negatieve maar ook positieve gedachten hebben invloed op uw herstel. Hoe meer zorgen u zich maakt, hoe minder snel u herstelt. Het is heel begrijpelijk dat u zich zorgen maakt. Het kan helpen om informatie over uw klachten te krijgen zodat u weet waar u aan toe bent en wat u kan verwachten.

Voldoende slapen, gezond en gevarieerd eten, niet of minder roken helpt bij uw herstel.
Het is goed om actief te blijven, in huis of op uw werk. Misschien dat u de eerste paar dagen uw werkzaamheden wat moet aanpassen of ze wat langzamer moet doen. Belangrijk is om actief en in beweging te blijven.
Een éénmalig consult bij de fysiotherapeut / manueel therapeut kan u helpen om in te schatten met wat voor type klachten u te maken heeft, wat u kunt verwachten en welke adviezen specifiek voor u van toepassing zijn.

Hieronder staan een aantal klachten opgesomd die veelal voorkomen in de fysiotherapie praktijk:

Naast deze klachten kan er natuurlijk nog veel meer aan de hand zijn met de schouder, zoals een schouder uit de kom. Echter zijn hier alleen de meest voorkomende schouderklachten beschreven die we in de praktijk bij ons tegenkomen.