Logo

Bel voor een afspraak
077 - 398 8838

Duizeligheid

Duizeligheid en Manuele therapie

Duizeligheid kan in veel verschillende vormen voorkomen. Het kan een gevoel van ligt in het hoofd zijn tot aan zeer ernstige draaiduizeligheid. Sommige vormen van duizeligheid zijn goed te behandelen door een manueel therapeut en  andere vormen zijn helaas niet altijd goed te behandelen door een manueel therapeut. De duizelingen kunnen door stoornissen in de nek veroorzaakt worden. Zo wordt een verhoogde spierspanning of slijtage vanuit de literatuur als een mogelijke verklaring gegeven voor de duizeligheid. Hieronder staan een aantal vormen van duizeligheid beschreven waar wij als manueel therapeut wel wat mee kunnen. Om te kijken of wij ook voor uw duizeligheidsklachten iets kunnen betekenen kunt u contact met ons opnemen.

Tijdens de intake gaat de manueel therapeut samen met u kijken naar de eventuele stoornissen die bij u aanwezig zijn en een verklaring kunnen zijn voor uw klachten. Hierbij zal de manueel therapeut kijken naar de bewegelijkheid van de gewricht, spierspanning in de nek en psychosomatische factoren die er aanwezig zijn. 

Op het moment dat deze factoren in kaart zijn gebracht kan er een individueel behandelplan worden gemaakt. Als u op de onderstaande buttons klikt kunt u meer lezen over de meest voorkomende duizeligheidsklachten bij de manueel therapeut.