Logo

Bel voor een afspraak
077 - 398 8838

Hoodpijn

Hoofdpijn, veel mensen hebben hier regelmatig last van of zelfs dagelijks last van. Gelukkig verdwijnt de hoofdpijn gelukkig vaak weer snel bij de meeste mensen. Het kan ook zijn dat de hoofdpijn regelmatige terugkomt De hoofdpijn word door iedereen anders ervaren. De pijn kan aan 1 kant van het hoofd zitten maar ook bijvoorbeeld aan de voorzijden van het hoofd. Soms kan de pijn in 1 keer op komen zetten en heel hevig zijn of is wat milder van aard en is juist voor lagere tijd. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, vaak spelen (verkeerde) houding en beweging een rol, bijvoorbeeld met opgetrokken schouders achter de computer. De oorzaak van de pijn bevind zich niet in alle gevallen in het hoofd maar kan ook ontstaan vanuit de nek.

Hoofdpijn en Manuele therapie.

De manueel therapeut is voor hoofdpijn de aangewezen therapeut. Tijden de opleidingen word hier veel aandacht aan besteed. Het gedeelte hoog boven in de nek wervelkolom is waar de manueel therapeut meer kennis van heeft dan de gemiddelde therapeut. Vaak kan vanuit deze regio de oorzaak voor hoofdpijn of duizeligheid worden gevonden. 

Hoofdpijn

Andere vormen van hoofdpijn.

Niet alle hoofdpijn klachten worden verholpen met manuele therapie, zoals hoofdpijn die niet uit de nek komt. Soms is er ondersteuning nodig van medicatie of is medicatie de oplossing. Dit gaat altijd via de huisarts en hier heeft de manueel therapeut geen invloed op. Het kan zijn dat de huisarts doorverwijst naar de neuroloog om een scan te laten maken. Er zijn vormen van hoofdpijn waar de neuroloog een oplossing voor heeft. 

Hieronder hebben we de 3 meest voorkomende vormen van hoofdpijn voor u uitgewerkt. Klik op 1 van de buttons om naar de gewenste pagina te gaan. Op deze pagina's staan de meest voorkomende symptomen van de verschillende vormen van hoofdpijn beschreven en hoe de manueel therapeut deze klachten kan behandelen.