Logo

Bel voor een afspraak
077 - 398 8838

Nekpijn

Nekpijn en manuele therapie

Nekpijn is een veel voorkomen probleem aan het houdings en bewegingsapparaat. Vaak zijn er meerder factoren die hierbij een belangrijke rol spelen. Spanning en stress zijn vaak een onderhoudende factor voor het langdurig hebben nekpijn. Hieronder hebben we de meest voorkomende van nekpijn beschreven. Voor onderzoeken en behandeling van nekpijn gebruiken wij als manueel therapeut de richtlijn nekpijn van het KNGF.

 

A-specifieke Nekpijn.

Wat is a-specifieke nekpijn.

Deze vorm van nekpijn zijn de meest voorkomende klachten aan de nek. Er hoeft hierbij niet altijd een duidelijk oorzaak te zijn van de klanten. Deze kunnen bijvoorbeeld ontstaan zijn door te hebben geslapen in een verkeerde houding, het te lang in een verkeerde houding hebben gezeten. Het kan dan bijvoorbeeld zo zijn dat er een gewricht in de nek niet meer zo goed mee beweegt met de rest van de wervels. Dit kan dan voor een irritatie en tot nekpijn lijden. Soms kunnen de klachten ook lijden tot hoofdpijn klachten of een licht gevoel in het hoofd.

Behandeling door een manueel therapeut van a-specifieke nekpijn.

De manueel therapeut kan verschillende behandelmethoden toepassen van het rustig bewegen met de nek tot aan het kraken van de nek. Meestal verdwijnen deze klachten dan weer naar een week of 3. Verder kan er nog gekeken naar houding en de belasting en belastbaarheid van de nek. Afhankelijk van de oorzaak kan er worden gestart met oefentherapie onder begeleiding van een manueel therapeut.