Fysiotherapie praktijk Kraaijenzank in Horst

Welkom op de website van fysiotherapie praktijk Kraaijenzank in horst

Bij Fysiotherapie praktijk Kraaijenzank in Horst bent u in goede handen. Wij zijn een kleine fysiotherapie praktijk met 2 fysiotherapeuten waar een gemoedelijke en gastvrije sfeer is onder elkaar. Naast een goede sfeer en vinden wij het zeer belangrijk om binnen onze fysiotherapie praktijk goede zorg te leveren. De fysiotherapie behandeling vind bij ons zo veel als mogelijk 1 op 1 plaats. Ook hebben we een aantal kleine groepen, deze groepen houden we bewust klein om iedereen de aandacht te kunnen geven die hij of zij verdiend.

Om deze kwaliteit van onze fysiotherapie praktijk te waarborgen werken wij zo veel mogelijk volgens de laatste inzichten en de richtlijnen van de KNGF (Koninklijk Nederlands genootschap voor Fysiotherapeuten). Deze richtlijnen voor de fysiotherapie worden regelmatig herzien en kunnen wij u altijd volgens de laatste inzichten binnen de fysiotherapie behandelen. Daarnaast leveren wij maatwerk, niemand is hetzelfde en stellen als fysiotherapeut de inzichten bij aan uw persoonlijke situatie en behoeften. Het fysiotherapie team adviseert, behandelt en begeleidt u, met als doel het optimaliseren van uw lichaam en het verhelpen van uw lichamelijke klachten.

Wat is fysiotherapie? 

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Je kunt bij de fysiotherapeut terecht komen doordat u een doorverwijzing heeft gekregen van uw dokter, maar u kunt ook zelf direct naar de fysiotherapeut toe stappen. De Fysiotherapeut word ook in de volksmond ook wel de masseur genoemd. Masseren is een onderdeel van fysiotherapie maar de fysiotherapeut doet veel meer dan dat. Sinds 1965 is er officieel sprake van fysiotherapie. In dat jaar kwam, als gevolg van de Wet op de Paramedische Beroepen, het Fysiotherapeuten Besluit tot stand. Met dit besluit was voor het eerst de opleiding tot fysiotherapeut verplicht voor de uitoefening van het vak.De fysiotherapeut Denk je dat fysiotherapie jou kan helpen bij je fysieke klachten?

Onze fysiotherapie praktijk

Op het moment dat u klachten heeft wilt u natuurlijk ook niet te lang  wachten op een fysiotherapeut om geholpen te worden. Daarom streven wij ernaar om u zo snel mogelijk te helpen. Het doel van Fysiotherapie Kraaijenzank in Horst is dan ook om u nog dezelfde dag te onderzoeken en eventueel door de fysiotherapeut te laten behandelen.

Bij onze contactgegevens kunt u onder anderen ons adres, telefoonnummer, e-mail adres vinden. U heeft hier de mogelijkheid een contact formulier in te vullen zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Onze fysiotherapie praktijk is uitgerust met een aantal behandelkamers waarin wij een individueel kunnen behandelen. Dit kan zijn op de behandeltafel of om een 1 op 1 gesprek te voeren. Iedere fysiotherapeut heeft zijn eigen kamer waarin hij/zij zijn behandelingen uitvoert.

Wij zijn voorzien van een oefenruimte waarin wij een aantal fietsen, een loopband en verschillende kracht apparatuur hebben staan. Daarnaast zijn wij als fysiotherapeut een groot voorstander van functioneel trainen, waarmee wij ook activiteit specifiek aan de slag kunnen gaan.

In de oefenzaal bieden wij ook Fysiofitness aan, dit is sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit zou ook individueel kunnen om bijvoorbeeld binnen uw sporten een specifiek aandachtsgebied te verbeteren.

Altijd de best mogelijke werkwijze voor u

Fysiotherapie Kraaijenzank in Horst maakt voor u een behandelingstraject dat volledig aansluit bij uw specifieke klachten en situatie. Een team dat altijd weer bereid is bij te leren en verder te scholen in de fysiotherapie om aan de hedendaagse verwachtingen te kunnen voldoen.

Zodoende voorzien de ervaren fysiotherapeuten in Horst u altijd van de best mogelijke werkwijze met betrekking tot de laatste behandelmethodes. Neem nu contact op.

Bereikbaarheid en kwaliteit fysiotherapie

Sinds 2006 is er sprake van een directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF). Dit betekend dat u geen verwijzing voor fysiotherapie meer nodig heeft van een huisarts of medisch specialist. Afhankelijk van uw  zorgverzekering en aanvullende verzekering kunnen er kosten aan fysiotherapie zitten.

Fysiotherapeut is een beschermde titel, dit houdt in dat iemand zich alleen fysiotherapeut mag noemen wanneer hij of zij de HBO bachelor fysiotherapie studie heeft afgerond. De fysiotherapeut moet in het bezit zijn van een BIG-registratie en aangesloten zijn bij een klachtencommissie voor fysiotherapie. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie en daarop volgende Master opleidingen.

De eerstelijns fysiotherapeut moet ook zijn ingeschreven in een kwaliteitsregister. Deze waarborgt de de kwaliteit van de fysiotherapie. De fysiotherapeut moet vervolgens blijven nascholen om de registratie te behouden.

Intake bij de fysiotherapie

Voordat we beginnen met de fysiotherapie behandeling, brengen wij tijdens de intake zo goed mogelijk uw klachten in kaart. Daarnaast is het belangrijk in kaart te brengen welke factoren er nog meer voor zorgen dat u niet hersteld zoals u zou willen.

Naast het lichamelijk aspect neemt de fysiotherapeut ook het mentale aspect, werk, hobby’s en aandachtsgebieden mee. Daarna  volgt het lichamelijk onderzoek. Hierin probeert de Fysiotherapeut zo goed mogelijk te achterhalen door middel van testen en redeneren wat de primaire oorzaak is van uw klachten en wat de secundaire gevolgen zijn.

Als de fysiotherapeut dit heeft gedaan kunnen we een fysiotherapeutische diagnose stellen. Tijdens dit proces zal de fysiotherapeut proberen u zo goed mogelijk bij dit proces te betrekken en aangeven en uitleggen wat hij doet en waar hij aan denkt. Zo kan de fysiotherapeut samen met u het juiste behandelplan samenstellen.

Zorgverzekeringen en fysiotherapie

De meeste mensen zijn aanvullend verzekerd voor fysiotherapie. Om het volledige bedrag voor fysiotherapie vergoed te krijgen moet de fysiotherapeut een contract hebben met uw zorgverzekering. Wij hebben als fysiotherapie Kraaijenzank met alle huidige zorgverzekeraars  een contract afgesloten en declareren volgens de tarieven en voorwaarden van uw verzekering. Wij kunnen direct declareren waardoor uzelf meestal niks hoeft te doen.

Wanneer kunt u beter contact opnemen met uw huisarts ?

In sommige gevallen kan het beter zijn dat u eerst contact op neemt met de huisarts in plaats van met de fysiotherapeut. Fysiotherapie richt zich vooral op het houding bewegingsapparaat. Echter kunnen pijnklachten ook ergens anders vandaan komen. Hieronder staan een aantal punten beschreven wanneer u beter eerst contact met de huisarts op kunt nemen.

 

  • Wanneer u koorts heeft en als u zich ziek voelt.

  • Als u de afgelopen maand meer dan 5 kilo ongewenst of onbedoeld bent afgevallen.

  • Nachtelijk pijn die niet verdwijnt als u anders gaat liggen of zitten.

  • Als u dove plekken voelt op uw huid rondom de schaamstreek of anus.

  • Wanneer u uw urine of ontlasting minder goed kunt ophouden.

  • Na een val of een aanrijding.

Behandeling bij de fysiotherapeut

Voordat we beginnen met de fysiotherapie behandeling brengen wij tijdens de intake zo goed mogelijk uw klachten in kaart. Daarnaast is het belangrijk in kaart te brengen welke factoren er nog meer voor zorgen dat u niet hersteld zoals u zou willen. Naast het lichamelijk aspect nemen wij ook het mentale aspect, werk, hobby’s en aandachtsgebieden mee.

Daarna volgt het lichamelijk onderzoek. Hierin proberen wij zo goed mogelijk te achterhalen door middel van testen en redeneren wat de primaire oorzaak is van uw klachten en wat de secundaire gevolgen zijn. Als we dit hebben gedaan kunnen we een fysiotherapeutische diagnose stellen.

Bij fysiotherapie Kraaijenzank in Horst zullen wij tijdens dit proces proberen u zo goed mogelijk bij dit proces te betrekken en aangeven en uitleggen wat wij doen en waar wij aan denken. Zo kunnen wij samen met u het juiste behandelplan samenstellen.

De fysiotherapeut is expert van uw houding- en bewegingsapparaat en richt zich op het behandelen van de klachten hiervan. Bij fysiotherapie Kraaijenzank in Horst hebben wij verschillende specialisaties in huis zoals algemene fyisotherapie, Manuele therapie, oedeemtherapie, oncologische fysiotherapie, Copd, hartrevalidatie, medical taping, fysiofitness, sportrevalidatie, enz om u zo goed mogelijk te helpen.

U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken. Dit geldt voor thuis, op het werk, tijdens het sporten, of gedurende het uitoefenen van uw hobby. Voor atleten met een blessure zijn er diverse behandelmethodes en revalidatietraining. Ook voor de behandelingen tijdens of na sportwedstrijden kunt u bij Fysiotherapie Kraaijenzank in Horst terecht.

 

Onze fysiotherapeuten

Marco Kraaijenzank

Marco Kraaijenzank

Fysiotherapeut

Riwa Delissen-Beumers

Riwa Delissen-Beumers

Fysiotherapeut

Fysiotherapie behandelingen bij fysiotherapie kraaijenzank

hand en pols

Hand & Pols

Blessures aan de hand ontstaan vooral aan de vingers en Pols gewricht. De meeste hand- en polsblessures ontstaan bij het sporten en eentonige bewegingen tijdens werkzaamheden.

Blessures aan de pols, hand en vingers hebben ook in het dagelijks leven vaak vervelende gevolgen, en krijgen weinig rust om te herstellen. Het is daarom zeer belangrijk dat u samen met de fysiotherapeut bekijkt hoe uw herstel van deze belangrijke lichaamsdelen kunt bevorderen.

Lees meer
Elleboog

Elleboog

Het ellebooggewricht is een meervoudig gewricht. Alle spieren van de onderarm hechten met name aan de kop van de elleboog bovenarm.
 
Er kunnen, vaak door overbelasting, irritaties ontstaan aan deze aanhechtingen. Wanneer deze ontstaan aan de spieren die op de buitenzijde van de elleboog aanhechten, wordt dit een tenniselleboog genoemd. Wanneer irritatie ontstaat aan de binnenzijde, heet dit een golfelleboog.
 
De fysiotherapeut bekijkt met u welke behandeling mogelijk is.

 

Lees meer
schouder

Schouder

De schouder is een veel voorkomend probleemgebied in de sport. Maar komt ook regelmatig voor bij mensen die veel werken met hun handen boven het hoofd.

De gewrichtskom omvat de gewrichtskop slechts beperkt, waardoor de schouder een erg mobiel gewricht is. Alle stabiliteit wordt gegeven door het gewrichtskapsel en de spieren van de schoudergordel. Bij frequente bewegingen van de schouder boven het hoofd kan dit systeem dan ook chronisch overbelast raken en kunnen er blessures ontstaan.

Het uit de kom schieten is serieuze en pijnlijke aangelegenheid. Er kan een beschadiging van een pees, spier of zenuw ontstaan en het gewrichtskapsel wordt opgerekt, waardoor chronische instabiliteit van de schouder kan ontstaan. Deze klachten zijn vaak hardnekkig, omdat de pijnlijke spier in het dagelijks gebruik steeds weer geïrriteerd wordt.

Naast het nemen van rust kan ook de fysiotherapeut oefeningen doen of een aantal technieken toepassen om de klachten te verhelpen.

Lees meer
Heup

Heup

Heupklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De fysiotherapeut bekijkt samen met u wat de oorzaak van de klachten kunnen zijn en wat hiervoor de juiste fysiotherapie behandeling is. 

De fysiotherapie behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het oefenen van de spieren rondom de heup in de oefenzaal. Soms kan het zijn dat de bewegelijkheid van de heup eerst moet worden verbeterd door de fysiotherapeut en daarna pas kan worden geoefend. 

Lees meer
knie

Knie

Knie klachten is een veel voor komende kracht die wij binnen de fysiotherapie zien. De klachten kunnen ontstaan door of tijdens het sporten maar kunnen ook komen door verouderingsprocessen in het lichaam.  De fysiotherapeut heeft vaak voldoende kennis is huis om u zo goed mogelijk met deze klachten te helpen. 

Ook na een operatie kan de fysiotherapeut u goed helpen met revalideren zodat u snel weer verder kan met uw hobby's, sporten, of het algemene dagelijkse leven.

Lees meer
voet en enkel

Enkel en voet

Enkel en voet klachten zijn vaak sport gerelateerde klachten. Heeft meeste van dit soort klachten die een fysiotherapeut ziet zijn verzwikkingen van de enkel. Door middel van tape, fricties en oefeningen zijn deze klachten vaar snel weer verholpen. 

Lees meer

Manuele therapie bij Fysiotherapie Kraaijenzank

lage rugpijn fysiotherapie kraaijnzank

Lage rugpijn

Lage rugpijn is veel voorkomend. Bij fysiotherapie praktijk kraaijenzank in Horst is een van onze specialiteit het behandelen van deze klachten. De manueel therapeut gaat samen met u aan de slag om u zo goed mogelijk van uw klachten af te helpen. Het kan zijn dat de klachten zich alleen in de rug bevinden of uitstralen naar de billen of de benen.  Algemene fysiotherapie kan niet altijd voldoende zijn voor uw rugklachten.

Lees meer
hoofdpijn fysiotherapie Kraaijenzank

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan in veel verschillende vormen voorkomen. Migraine en spanningshoofdpijn zijn de meest bekendste vormen voor hoofdpijn. Binnen de fysiotherapie zien we ook veel hoofdpijnklachten die ontstaan vanuit de nek. Fysiotherapie of manuele therapie kan ondersteuning of een oplossing zijn voor hoofdpijn klachten.

lees meer
Nekpijn fysiotherapie kraaijenzank

Nekpijn

Nekpijn kan een flinke belemmering zijn voor het functioneren in uw dagelijks leven. Blijf daarom niet te lang rondlopen met uw klachten. Fysiotherapie of manuele therapie is een effectieve manier om van uw nekpijn af te komen. Er wordt gekeken naar uw houding en wat de oorzaak van uw klachten zijn. De manueel therapeut bespreekt de klachten met uw en kijkt ook verder naar de omgevingsfactoren .

Lees meer
duizieligheid. Fysiotherapie Kraaijenzank

Duizeligheid

Duizeligheidsklachten zijn erg vervelend. Het kan gaan om draaiduizeligheid of om een licht gevoel in het hoofd. Fysiotherapeut of manuele therapie kan soms ondersteuning bieden. Voor bijvoorbeeld BPPD kan de fysiotherapie met u bepaalde oefeningen uitvoeren om u van uw klachten af te helpen.

lees meer

Missie en visie van Fysiotherapie Kraaijenzank

Iedereen is welkom bij ons in de praktijk!

Missie

Onze missie is een gemoedelijk praktijk te zijn met het doel is om ieder persoon die bij ons in behandeling is, persoonlijke aandacht te en een effectieve behandeling te bieden.  Om deze effectieve behandelingen te kunnen blijven bieden hebben al onze therapeuten hun eigen specialisatie binnen de fysiotherapie.

Jaarlijks volgen wij cursussen en opleidingen om deze kennis up to date te houden. De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met onze praktijk te moderniseren. De komende tijd zullen we ook de rest van de materialen gaan moderniseren.

 

Visie

Als praktijk proberen we de komende jaren het aantal uren dat de praktijk open is verder uit te breiden. Hiermee willen we meer patiënten en therapeuten met verschillende specialiteiten aantrekken. Er is geen ambitie om een mega praktijk te worden. We willen graag een praktijk blijven waar de patiënt centraal staat en dat we onze patiënten kennen.

/ Fysiotherapie

 

De stijging van kosten voor fysiotherapie is een mythe

‘De kosten voor fysiotherapie stijgen!’ Althans, dat hardnekkige geluid horen we van verschillende kanten. Het is een stelling die gepresenteerd wordt als een probleem dat verklaard en opgelost moet worden. Dat hoeft helemaal niet, want het is niet waar! Hierbij de feiten.

De feiten

De kosten voor fysiotherapie schommelen al jaren rond de 1,5 miljard. Daarvan komt ongeveer een 0,5 miljard ten laste van de BV en ongeveer 1 miljard ten laste van de Aanvullende Verzekering (av). In absolute bedragen is er wel sprake van een lichte stijging, maar die is ongeveer gelijk aan de inflatie. Fysiotherapie is ook maar een kleine kostenpost in de totale zorgkosten.

Afgelopen jaar is fysiotherapie voor claudicatio, artrose en COPD weer in de Basis Vekering (bv) gekomen. De kosten daarvoor zijn mee geschoven van de AV naar de BV. Daarnaast veroorzaakt de vergrijzing een toename in de kosten in de BV. Er zijn immers meer ouderen en dat betekent: meer chronische aandoeningen.

Zorgverzekeraars Nederland  (ZN) trekt uit die trend de conclusie dat de kosten voor fysiotherapie zijn gestegen. Dat is logisch als je bedenkt dat ZN zich alléén bezig houdt met de kosten die vallen onder de Zorgverzekeringswet (en de WLZ), dat wil zeggen: kosten die in de basisverzekering vallen. Een stijging van kosten voor fysiotherapie in de BV leidt bij ZN dus logischerwijs tot de reactie: we  zien een kostenstijging dus moeten we maatregelen nemen. Dat het slechts een verschuiving van kosten van AV naar BV is, dat die stijging leidt tot minder kosten elders in de keten en dat die verschuiving een gevolg is van een bewuste beleidskeuze om de totale zorgkosten gunstig te beïnvloeden, zie je niet terug in de reactie van ZN.

Bij de individuele zorgverzekeraars speelt iets anders. De kosten voor fysiotherapie in de AV zijn in 2017 licht gedaald. De marges van zorgverzekeraars op de AV nemen desondanks af. Dat komt doordat steeds meer mensen met een aanvullende polis alleen zorg verzekeren waarvan ze verwachten die nodig te hebben. Verzekeraars hebben dus steeds minder mensen met een aanvullende verzekering die géén kosten declareren. Binnen de AV is fysiotherapie relatief een grote kostenpost omdat de meeste mensen een aanvullende verzekering juist afsluiten voor fysiotherapie. Zorgverzekeraars zeggen dan dat de kosten stijgen, terwijl ze bedoelen dat ze minder winst maken op de AV. Daarom leggen de verzekeraars druk op de tarieven fysiotherapie en de behandelaantallen per patiënt. Daarom ook hun voortdurende en indringende roep om grotere doelmatigheid, een uitbijtersbeleid en vermindering van het aantal fysiotherapeuten.

Fysiotherapeuten verdienen in dit verband een compliment van de zorgverzekeraars. Ze hebben bijgedragen aan de verkoopbaarheid van de AV en de marge daarop voor zorgverzekeraars. Ze zijn meer mensen gaan behandelen, maar geven minder behandelingen per patiënt. Tegen tarieven die ondanks fors gestegen kosten en inflatie al jaren nagenoeg niet zijn aangepast. En toch blijft de patiëntwaardering onder die extreme druk ongekend hoog.

Als mythes het logisch denken verdringen, dan kùn je niet tot reële oplossingen komen. Want mythes belemmeren het zicht op de realiteit en staan daarmee echte oplossingen in de weg. Of erger: de beste zorg aan patiënten. Dan kan het niet anders dan dat beroepsgroep en vereniging zich roeren. Hoogste tijd om de mythes de wereld uit te helpen en op basis van reële feiten over echte oplossingen te gaan praten.

 

Bron Kngf

/ Verzekeringen

Menzis verhoogt tarieven fysiotherapie.

 
Vanochtend heeft zorgverzekeraar Menzis aangekondigd de tarieven fysiotherapie voor 2020 te zullen verhogen met 6,7% voor profiel 1, 5% voor profiel 2 en 1,3% voor profiel 3.

Een eerste stap op weg naar een reële vergoeding voor fysiotherapeutische zorg

Het KNGF ziet de aankondiging van Menzis als een duidelijke eerste stap op weg naar een reële vergoeding voor fysiotherapeutische zorg, die minimaal op kostprijsniveau moet liggen. Het KNGF vindt het bemoedigend en verheugend dat Menzis in haar bericht stelt deze verhoging door te voeren als voorschot op de uitkomsten van het kostprijsonderzoek die later dit jaar bekend zullen worden. Daarmee bevestigt Menzis als eerste zorgverzekeraar publiekelijk het kostprijsonderzoek en de uitkomsten daarvan ter harte te zullen nemen.

KNGF-voorzitter Guido van Woerkom over het bericht van Menzis:

‘Ik zie het bericht van Menzis als een keerpunt na 12 jaar bevroren tarieven en als belangrijk signaal dat zorgverzekeraars beseffen dat reparatie onvermijdelijk is. Ik complimenteer Menzis graag met deze eerste stap maar ik besef terdege dat deze tariefsverhoging nog zeker niet voldoet aan de behoefte van alle fysiotherapeuten. 
Dit is het resultaat van gezamenlijke inspanningen en constructief overleg. Elkaar vinden, herkennen en erkennen in voortdurend en open overleg begint z’n vruchten af te werpen. We hebben nog een weg af te leggen, maar dit is echt een positieve eerste stap. Ik roep de andere zorgverzekeraars op eveneens een wezenlijke stap te zetten voor alle groepen fysiotherapeuten.’

Het bericht dat Menzis vandaag publiceerde luidt als volgt.

Op dit moment is er veel discussie over de huidige tarieven. Op basis van gesprekken met Zorgverzekeraars Nederland en de paramedische sector, wordt er een kostenonderzoek opgestart om te kijken wat dan reële tarieven zijn. Uitkomsten daarvan komen nog, en neemt Menzis in overweging voor 2021. Maar wij vinden dat we niet moeten wachten met stappen zetten in de paramedie voordat de uitslagen van dat onderzoek bekend zijn. In relatie tot de premiestelling 2020 hebben we gekeken welke beweging we nu alvast kunnen maken, waardoor er rekening gehouden kan worden door de praktijken met de bedrijfsvoering voor 2020.

/ Verzekeringen

Aanpassing tarief fysiotherapie 2020 van CZ stelt teleur

Deze week hoorden we dat de contracten 2020 van CZ, OHRA en NN verstuurd zijn aan alle praktijkhouders. Daarin wordt duidelijk dat CZ in aanloop naar het kostprijsonderzoek geen gehoor geeft aan de eis om de tarieven 2020 fors te verhogen.

Fysiotherapie Kraaijenzank in Horst is aangesloten bij

FysunieQ

Wij zijn lid van het KNGF.

KNGF